GDPR

Veb sajt koristi kolačiće u smislu personalzacije sadržaja, korišćenja funkcija društvenih medija i analize saobraćaja.

Za više informacija pogledajte Zaštita privatnosti

Prihvatam

SN linkovi

Moja AVIA lnk

Srpski
Srpski Engleski

Pretraga

AVIA Portal

SMS servis

AVIA franšiza

Vodite sopstveni posao pod dobro poznatim brendom!

Izaberite brend AVIA i pridružite se AVIA porodici, birajte da budete partner sistema koji trenutno ima 26 objekata širom Srbije i uspešno posluje gotovo 30 godina.

Nudimo Vam kompletan, već uspešan model poslovanja, pomoć u vođenju biznisa po poznatim AVIA principima i standardima uz zadržavanje nezavisnosti u upravljanju poslom.

Radun AVIA kао zastupnik brenda AVIA je zainteresovana za prоširenje mreže benzinskih stanica nа tеritоriјi Rеpublikе Srbiје. Sva prаvna lica ili prеduzеtnici kојi su rеgistrоvаni nа tеritоriјi Rеpublikе Srbiје i imаju svе pоtrеbnе sаglаsnоsti i dоzvоlе zа оbаvlјаnjе dеlаtnоsti prometa naftnih derivata, krоz pаrtnеrstvо sа Radun AVIA-om imаju priliku dа rаzviјu sоpstvеni biznis i pоstаnu dео poznate kоmpаniје.

Šta predstavlja franšizni oblik poslovanja?

Franšizni oblik poslovanja

Franšiza je oblik  ugovorne saradnje između nezavisnih preduzetnika, davaoca i primaoca franšize. Franšizni davalac pruža svoje znanje za vođenje poslovanja i ustupa franšiznom primaocu svoj brend. Zauzvrat naplaćuje naknadu od primalaca franšize. Primalac franšize tom naknadom stiče pravo i mogućnost da koriste već oprobanu i dobro dokazanu poslovnu ideju.

Ako vodite posao pod franšizom, vaš sopstveni biznis iako vidljiv „pod tuđim brendom“ i dalje je potpuno vaš lični biznis. Franšizni oblik poslovanja dokazano predstavlja jedan od najboljih načina za uspešno poslovanje.

Ne manje važna je činjenica da je rizik od poslovnog neuspeha u poslovanju „pod franšizom“ značajno niži nego u poslovanju pod sopstvenim imenom. Kao primalac franšize vi koristite brend, znanje i iskustvo, razvijene od strane davaoca franšize. Dakle poznatiji i zvučniji dokazani brend, vašem biznisu dodatno garantuje veću prepoznatljivost. Samim tim donosi i veći broj klijenata i time umanjujete mogućnost poslovnog neuspeha.

Kada kupite odnosno primite franšizu (tako se obično kaže – primanje je privremen odnos, odnosno odnos koji traje dok traje saradnja) vi zapravo i dalje suštinski poslujete sopstvenim sredstvima i resursima, na sopstveni rizik.  Međutim, ovaj put poslujete pod tuđim imenom pod brendom davaoca franšize.

Ovo je dokazani poslovni model koji koristi veliki broj primalaca u različitim industrijskim granama.

Posetite i našu Fejsbuk stranicu.

AVIA franšiza u sektoru benzinskih pumpi

AVIA franšiza

U sektoru benzinskih pumpi, prva franšiza u Srbiji datira iz 1997. godine zahvaljujući kompaniji Petrobart. Ova kompanija postaje primalac franšize brenda AVIA za tržište jugoistočne Evrope.

Zatim se osniva udruženje “AVIA Srbija“ ( 29.08.2012.godine).

Udruženje “AVIA Srbija“ je član AVIA INTERNATIONAL ASSOCIATION sa sedištem u Cirihu, Švajcarska. AVIA franšiza svoju delatnost ostvaruje na teritoriji Republike Srbije. Ciljevi su ostvarivanje prometa, distribucija i transport naftnih derivata pod zaštitnim znakom (brendom) AVIA. Takođe, cilj je promovisanje zaštitnog znaka AVIA na teritoriji Republike i nadzora nad njegovim korišćenjem.

Do danas je kompanija otvorila 30 benzinskih stanica, a uskoro se očekuje i početak rada novih pumpi pod brendom AVIA.

 

Šta obezbeđuje AVIA franšizno poslovanje?

AVIA franšizno poslovanje

AVIA franšizno poslovanje se vodi ciljevima AVIA INTERNATIONAL-a.

Ciljevi AVIA INTERNATIONAL-a koje na teritoriji Srbije zastupa Radun AVIA su:

 • Zaštitа interesa trgovaca naftnih derivata, kao i podsticanje njihovih aktivnosti pod zaštitnim znakom AVIA.
 • Podsticanje otvaranja i rada benzinskih stanica uključujući i sporedne delatnosti na benzinskim stanicama kao što su AVIA marketi i usluge.
 • Negovanje i podsticaj solidarnosti i saradnje između svojih članova. Takođe i zastupanje njihovih interesa u odnosu na organe vlasti, strukovna udruženja i interesne zajednice, kao i konkurente.
 • Koordinacija rada sa javnošću i koordinacija reklamnih aktivnosti svojih članova.
 • Vršenje nadzora nad kvalitetom proizvoda i usluga koje članovi udruženja, sve njihove poslovne jedinice, ogranci ili povezana lica, kao i poslovni partneri kojima su članovi omogućili korišćenje brenda AVIA u poslovanju, prodaju odnosno pružaju pod zaštitnim znakom AVIA.

AVIA brend je kolektivni zaštitni znak u vlasništvu AVIA INTERNATIONAL koji je sinonim za visok standard i kvalitet robe i usluga i uživa međunarodnu registraciju i zaštitu.

 

Šta podrazumeva AVIA franšiza?

AVIA franšiza

Šta podrazumeva AVIA franšiza?

AVIA franšiza podrazumeva saradnju sa korisnikom AVIA brenda. Ova saradnja podrazumeva nekoliko ugovornih obaveza. Primalac  franšize potpisuje franšizni ugovor, kojim se definišu međusobna prava i obaveze.

Radun AVIA doo sa sedištem u Novom Sadu, je ovlašćena od strane Udruženja “AVIA Srbija“ da u ime i za račun društva zaključi ugovore o poslovnoj saradnji kojim će se regulisati upotreba zaštitnog znaka AVIA i kompletnog brendinga.

Sve AVIA benzinske stanice u Srbiji imaju obavezu da rebrendiraju pumpe u skladu sa najnovijim standardima.

Radun AVIA će:

 1. Preporučiti korisniku da zaključi ugovor o kupoprodaji naftnih derivata sa pouzdanim dobavljačima: EUD, EVRO BMB 95, EVRO BMB 100, GASNO ULJE 0.1, TNG.
 2. Obezbediti dovoljne količine aditiva za prodaju brendiranog derivata AVIA GOLD-a i pružati podršku za obezbeđivanje stalnosti u kvalitetu
 3. Omogućiti konstantnu saradnju i komunikaciju sa Radun AVIA-om putem maila: aviadodo@radunavia.co.rs

 

Koje su prednosti poslovanja u AVIA porodici?

 Prednosti poslovanja

Prednosti poslovanja pod AVIA brendom:

 • Objedinjavanje količina naftnih derivata. Samim tim i zaključenje povoljnijih ugovora o kupoprodaji naftnih derivata kod NIS-a i Mol-a.
 • Aktivniji marketinški nastup na tržištu.
 • Saradnja i solidarnost u ispunjavanju AVIA standarda.
 • Precizno definisanje obaveza davaoca franšize Radun AVIA-e. Među njima ističemo: letnje, zimske i rezervne uniforme, AVIA zastave, navlake za pištolje sa kojih se istače aditivirani EVRO DIZEL AVIA GOLD, dostavljanje AVIA knjige standarda na uvid.

Posetite nas i na našoj Fejsbuk stranici.

Pod AVIA brendom, trenutno posluje preko 3000 benzinskih stanica u 15 evropskih zemalja i kao takav, AVIA je najveći i najpoznatiji nezavisni brend u Evropi.

Šta kažu naši franšizeri, zašto AVIA?

Naši franšizeri

Kao dugogodišnji korisnik franšize brenda AVIA, AVIA franšiza je dokazani poslovni model. Ovaj model uspešno koriste mnogi franšizni partneri koji poseduju privatne benzinske stanice. AVIA franšiza nam nudi slobodu i autonomiju u smislu upravljanja vlastitom firmom. Istovremeno i snažno obavezuje: obaveze primalaca jasno su i precizno definisane ugovorom. Time je primalac, odnosno, čitav franšizni sistem, obavezan da primenjuje mnoštvo definisanih poslovnih procesa. Ovi poslovni procesi se kreću od nabavke roba, načina na koji se vrši usluga i uslužuju klijenti, pa sve do načina na koji se vrši oglašavanje biznisa i marketing. Ali upravo to i čini glavnu olakšicu u poslovanju.

Da li je dovoljno razvijena svest o franšizi u poslovnom okruženju?

Smatram da je franšiza sve popularnija opcija u našem okruženju. A sve veća popularnost franšize je u podršci koja se nudi primaocima franšize da iza sebe imate uspešan model, iskustvo i snažnu logističku podršku. AVIA to dokazuje time što broj benzinskih stanica pod brendom AVIA raste iz godine u godinu.

Iz Vašeg ugla za koga smatrate da je franšiza prava poslovna opcija?

Brend AVIA je preporuka svima koji poseduju svoje benzinske stanice da razmisle jer je neuporedivo lakše, sigurnije i izvesnije razvijati preduzetnički duh pod kišobranom već dokazanog poslovnog sistema. A na kraju, ono što se računa jeste uspeh.

Naši franšizeri smatraju da je ovakav vid poslovanja dosta efikasniji. Na taj način posluju lakše, vodeći svoj posao pod tuđim brendom. Pritom, važno im je da je u pitanju brend koji je prepoznat na tržištu.

Pogledajte dodatno i našu Fejsbuk stranicu.

Kako do franšize?

 • Pravi izbor za Vas je AVIA FRANŠIZA
 • Ukoliko želite da postanete deo mreže benzinskih stanica brenda AVIA, organizujete rad benzinske stanice, i pоštuјеte AVIA standarde, idealan ste kandidat ako posedujete u svom vlasništvu benzinsku stanicu ili ste njen zakupac
 • Ukoliko ste motivisani i ambiciozni da postižete izvanredne rezultate, da unapređujete odnose sa potrošačima, ako ste spremni da unapređujete svoje znanje
 • Ukoliko prođete prvu selekciju, očekujte poziv i zakazivanje sastanka
 • Primaoci franšize koji dobiju pozitivnu ocenu od strane AVIA, potpisuju Ugovor o franšizi
 • Obuka za rad i početak rada
 • Za sve dodatne informacije o obratite se na aviadodo@radunavia.co.rs